Vijvers

Wilt u een vijver in uw tuin laten aanleggen? De mogelijkheden zijn eindeloos bij Van Wijngaarden. Wij zijn een ervaren hoveniersbedrijf dat sinds 1999 met passie werkt aan tuinen met vijvers. Het aanleggen van een vijver is een forse klus met risico, dat u graag door een professioneel bedrijf laat uitvoeren.

Vijver aanleggen
In een bestaande tuin betekent dit een grondige renovatie van uw tuin, waarbij ook de bestrating en planten aangepast moet worden. Ook zien we vaak dat bomen gerooid moeten worden. In een nieuwe tuin is dit proces eenvoudiger. Samen met u maken we een duidelijke planning, bepalen we het materiaal en komt er een vijverontwerp, waarop wij de aanleg baseren.

Vijver onderhouden
Is uw vijver naar wens aangelegd en wilt u dat deze deskundig wordt onderhouden? Dan kunnen wij ook het onderhoud van uw vijver verzorgen. In het voorjaar is het vijveronderhoud in hoofdzaak gericht op de planten en het voorkomen van algen. Het belangrijkste vijveronderhoud vindt in het najaar plaats. Om verzuring in de wintermaanden en algengroei in het voorjaar te voorkomen moet de vijver worden schoongemaakt en schoongehouden. Dit betreft voornamelijk het verwijderen van bodemslib en van afgestorven plantdelen. 
Ook kunnen er maatregelen worden genomen tegen het inwaaien van bladeren en het voorkomen van winterschade.